Het belang van het helpen van ouderen!

De ouderen der dagen zijn vaak de meest kwetsbare mensen binnen onze maatschappij. Het belang om de doelgroep te helpen is daarom ook onverminderd groot. Het gaat natuurlijk niet alleen om je eigen opa en oma die inmiddels met rollators rondrijden. Ook de opa's en oma's van vrienden, bekenden of onbekenden kunnen altijd wel een helpende hand gebruiken. Vooral in deze tijd waar ouderen wordt aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven is het goed om de helpende hand toe te reiken. Uiteraard blijf je daarbij op veilige afstand, maar eens een keer langsgaan bij je opa en oma, en jij buiten en je opa en oma binnen achter het raam, kun je altijd nog een praatje maken. Of maak het jezelf nog wat makkelijker en geef ze een belletje. Ik garandeer je dat ze dit zullen waarderen. Ook op straat kan een keer zwaaien geen kwaad. Een glimlach gegarandeerd!

Waar kan ik helpen?

Het helpen van ouderen is vaak een eenvoudige klus. Normaal gesproken kun je iemand helpen oversteken, maar in deze tijd mag je ze dit gewoon zelf laten doen. Wel kun je op afstand een hoop doen. De supermarkt is vaak een drukke plaats met veel mensen en dat is nou juist de plaats waar ouderen zoveel mogelijk weg moeten blijven. Uiteraard willen ze wel gewoon een lekker biefstukje en een lekker advocaatje op zijn tijd, dus boodschappen moeten er wel gedaan worden. Het is een kleine moeite om naast je eigen boodschappen, ook nog een aantal boodschappen voor je opa en oma te doen. Maar beperk dit ook niet tot je opa en oma, ook je buurman en buurvrouw zouden misschien een helpende hand kunnen gebruiken. Kom je ze tegen, vraag dan of je ze ergens mee van dienst kan zijn. Ze zullen je echt niet vragen om de tuin te spitten of de auto te wassen!

Kleine moeite, grootse dankbaarheid

Een handje helpen is voor de meeste van ons een kleine moeite. Toch gaat deze kleine moeite gepaard met een grootse dankbaarheid vanuit de ouderen. Ze kunnen je niet vaak genoeg bedanken en bij de meeste mensen vertrek je ook nog eens met een tas vol met lekkers. Ook even je gezicht laten zien is vaak voor ouderen al een mooie manier om een glimlach op hun gezicht te toveren. Dat kleine beetje aandacht kan ervoor zorgen dat zij weer een week met een lachend gezicht vooruit kunnen. Ik zie het belang van het helpen van ouderen al in. En jij?