3 redenen om op vakantie naar Turkije te gaan

We kunnen natuurlijk nu al een tijdje niet op vakantie door de corona situatie waar we al een hele tijd in leven. Dit zal ook nog wel even duren, maar het einde is in zicht. We moeten met zijn allen nog even doorbijten en daarna kunnen we weer lekker genieten van een heerlijke vakantie. Waar we op dit moment van kunnen genieten is de voorpret van een vakantie boeken. Wij geven je vandaag graag 3 redenen om op vakantie te gaan naar Turkije. Lees je mee?

De reis

Vliegen van Amsterdam Schiphol naar Turkije is ontzettend gemakkelijk. De reis duurt zo’n 4 uur, dus is ook ideaal om de kids mee te nemen. Het is natuurlijk niet prettig als je met je kids op vakantie gaat om langer dan 6 uur in het vliegtuig te moeten zitten. Je kinderen worden dat helemaal zat en dat maakt het er ook niet leuker op voor jullie als ouders. Ook zijn er meerdere vluchten per dag die vertrekken van Schiphol naar Turkije. Zo kan je ook nog zelf bepalen op welk tijdstip jullie willen vliegen. Vliegtickets Turkije zijn ook helemaal niet zo duur, dus ook weer ideaal voor als je je kids mee neemt. Zo ben je geen vermogen kwijt aan een leuke vakantie. En ergens maakt dat je vakantie toch ook wel weer leuker.

De stranden

Als jij een echte liefhebber bent van stranden, is Turkije the place to be voor jou. Turkije heeft een lange kust vol aan stranden waar jij als strandliefhebber echt naartoe moet! Je hebt dus zelf de keuze naar welk zandstrand je wilt gaan waar je lekker kunt gaan zwemmen, zonnen en relaxen. De een vindt stranden niks en gaat liever naar het zwembad, terwijl ze ander het liefst de hele vakantie op het strand doorbrengt. Als je een mooi hotel boekt met een zwembad, heb je de keuze en kan je dus lekker afwisselen tussen het strand en het zwembad. Let wel op: sommige stranden zijn kiezelstranden. Als je met je kids op vakantie bent, is het wellicht een prettiger idee om je kids te laten spelen op zacht zand dan kleine steentjes. Ook kan je zelf natuurlijk de voorkeur hebben voor en zandstrand. De Lycische kust is erg mooi, maar ook aan de Egeïsche kust en de Turkse Riviera vind je ontzettend mooie stranden. Een goede tip dus!

Eten en cultuur

Hier in Nederland zijn we zeker bekend met de Turkse keuken. Ook kennen we de cultuur, maar in Turkije zelf is dit natuurlijk heel anders. Je vindt in Turkije ontzettend veel cultuur en daarom is het ook erg leuk om een dagje lekker cultuur te gaan snuiven.