hamamdoek plaatje

Milieuvriendelijk afdrogen met een Hamamdoek

De hamamdoek komt oorspronkelijk uit turkije. Het wordt en werd gebruikt in de badhuizen. Hamams genoemd, waarmee gelijk duidelijk wordt waar de hamamdoek zijn naam aan dankt. Over het algemeen is het materiaal wat gebruikt wordt katoen. Er wordt echter wel dungeweven katoen gebruikt waardoor deze doek wat soepeler is dan de reguliere handdoek. Daardoor is het ook bij uitstek geschikt om je baby in te wikkelen. Naast dit kent de hamamdoek nog vele voordelen waardoor het zeker de moeite waard is om er één aan te schaffen. Daarom de hoogste tijd om deze doek door middel van dit blog eens in het zonnetje te zetten. Ik zou zeggen lees snel verder.

De voordelen van de hamamdoek

Zoals ik hierboven al aangaf kent de hamamdoek een aantal voordelen ten opzichte van de reguliere handdoek. Een belangrijke is dat de hamamdoek fijner geweven is en daardoor soepeler en dunner is. Door het katoen is deze doek ook uitstekend in staat om te drogen doordat het katoen goed in staat is om vocht op te nemen. Doordat de doek fijn en dun geweven is kan deze ook wat kleiner opgevouwen worden. Hierdoor past deze wat makkelijker in je koffer als je op vakantie gaat richting een tropisch resort. Naast dat je ze klein kan opvouwen zijn ze ook wat lichter dan de gewone handdoek. Ook een voordeel als je ze in je koffer mee moet nemen. Niet alleen bij vakantie maar ook als je een dagje richting pretpark gaat is het makkelijk dat deze doek tot een klein pakketje opgevouwen kan worden. Ander leuk voordeel is dat er veel leuke en interessante patronen geweven kunnen worden in de doek. Door de soepelheid en dunheid van de hamamdoek is het zo dat deze ook snel droogt. Dus op vakantie einde van de dag even uithangen en de volgende dag heb je weer een kurkdroge doek.

Een hamamdoek voor baby’s

In de eerste alinea gaf ik al aan dat deze doek ook uitstekend te gebruiken is voor baby’s. De structuur lijkt ook sterk op de hydrofiel katoenen doek die iedereen wel kent. Doordat de doek soepel en dun is kan je er een baby goed mee af te drogen zonder dat je het nog tere huidje beschadigd. Vervolgens kan je je baby er ook prima mee inwikkelen. Dus ben je nog op zoek naar een origineel kraamcadeau dan is de hamamdoek zeker een goede suggestie.